ŚLEDZIE W OLEJU Z CEBULKĄ

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Najprostsze do przygotowania, tradycyjne śledzie w oleju, pyszne

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych solonych
    2 cebule
    3/4 szklanki oleju

Śledzie w oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe moczymy, mocząc je w kilkakrotnie zmienianej wodzie. Po tym czasie osuszamy, kroimy w ok 3 cm kawałki. W Cebulę kroimy w piórka. W słoiku układamy naprzemiennie cebulę, kawałki śledzia, górną warstwą ma być ryba. Wszystko zalewamy olejem, odstawiamy do lodówki na min 12 godz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy