Śledzie w śmietanie.

0 (0 ocen)

Moje ulubione.

Składniki:

  • 3 płaty solonych śledzi
    1 jabłko
    pół małej cebuli
    5 łyżek śmietany
    pieprz do smaku

Śledzie w śmietanie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie około 2 godziny.Osączamy ,najlepiej papierowym ręcznikiem.Kroimy na mniejsze kawałki.
  • 2. Cebulę drobno kroimy,jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • Śledzie w śmietanie. 3. Wszystkie składniki mieszamy,przyprawiamy do smaku pieprzem.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin,żeby składniki się przegryzły.

Porady

Jeżeli śledzie są zbyt słone,odlewamy wodę,dolewamy świeżej i jeszcze moczymy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy