Śledzie w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ten przepis utrzymuje się w Mojej rodzinie od pokoleń

  • 10 min

Składniki:

  • - 10 filetów śledziowych (matiesów)
    - 2 cebule
    - szklanka śmietany (18%)
    - łyżka siekanej natki pietruszki
    - 4 łyżki octu
    - pieprz
    - sól

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety moczyć w wodzie 3-4 godziny, osaczyć i po­kroić każdy na 4-5 części. Cebulę pokroić w krąż­ki, sparzyć wrzątkiem na sicie, wystudzić.Wszytko wrzucić do jednej miski,dodać sól,ocet oraz odrobinę pieprzu do smaku i wszystko razem wymie­szać ze śmietaną na koniec można dodać natkę pietruszki.Przygotowane śledzie odstawić do lodówki na 3 godz.

Komentarze

Podobne przepisy