Śledzie w śmietanie

0 (0 ocen)

Pyszne danie wigilijne ale również doskonała przystawka.

Składniki:

  • 4 filety śledziowe w oleju
    szklanka gęstej śmietany 18%
    1/2 czerwonej cebulki
    kilka gałązek koperku + do dekoracji
    sól, pieprz
    łyżeczka musztardy

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety pokroić w ukośne paski. Cebulkę drobno pokroić, koperek posiekać. Do śmietany dodać cebulkę, koperek, doprawić do smaku, wymieszać. Ułożyć na zmianę na półmisku pokrojone śledzie i sos śmietanowy. Udekorować koperkiem i piórkami cebulki. Oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy