Śledzie w sosie musztardowo-miodowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

pyszne śledzie na stół wigilijny i inne okazje:)

  • 60 min

Składniki:

  • Śledzie matiasy 70 dag
    majonez 200 ml
    musztarda francuska 4-5 łyżeczek
    śmietana 18 % 2 łyżki
    miód 1 łyżka
    cebula 1 szt
    sok z 1 cytryny
    pieprz czarny mielony
    curry 1 łyżeczka
    kurkuma 1 łyżeczka
    cebula 1 szt.
    posiekana natka pietruszki do dekoracji

Śledzie w sosie musztardowo-miodowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy około 1/2 godz.,osuszamy i kroimy w kawałki
  • 2. Majonez,musztardę,śmietanę ,miód,curry i kurkumę łączymy ze sobą, cebulę siekamy drobno
  • image-12f9fa3 3. Kawałki śledzi układamy warstwami w salaterce, skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy pieprzem, posiekaną cebulą,każdą warstwę polewamy sosem do wykorzystania składników
    Ostatnią warstwę powinien stanowić sos
  • 4. Śledzie wstawiamy do lodówki na minimum 24 godziny i przed podaniem dowolnie dekorujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy