Śledzie w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta przekąska imprezowa dla wielbicieli śledzi.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag filetów śledziowych solonych
    4 ogórki konserwowe
    mały słoik pieczarek marynowanych
    3 cebule białe
    pęczek szczypiorku
    mały słoik majonezu
    mały kubek śmietany 12%
    pieprz

Śledzie w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w sosie tatarskim. 1. Filety moczymy w zimnej wodzie, najlepiej cała noc.
  • Śledzie w sosie tatarskim. 2. Cebulę i ogórka kroimy w mała kostkę.
  • Śledzie w sosie tatarskim. 3. Pieczarki kroimy w małą kosteczkę, szczypiorek szatkujemy.
    Fileta kroimy w niewielkie kawałki.
  • Śledzie w sosie tatarskim. 4. Do dużej miski wkładamy majonez, śmietanę i wszystkie warzywa. Mieszamy dokładnie doprawiając pieprzem do smaku.
    Wkładamy kawałki śledzi, delikatnie mieszamy aby pokryć wszystkie sosem i wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc aby wszystkie składniki się "przegryzły".

Porady

Zamiast pieczarek marynowanych możemy użyć marynowanych grzybków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy