Śledzie w sosie żurawinowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

śledzie słodkiej, żurawinowej śmietanie z dodatkiem rozmarynu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    6 płatów śledzi marynowanych w occie
    400 g śmietany 18%
    3 łyżki konfitury żurawinowej do mięs
    gałązka rozmarynu
    sól i pieprz do smaku
    1-2 łyżki suszonej żurawiny

Śledzie w sosie żurawinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do śmietany dodajemy sól, pieprz, ok. 2 łyżek zalewy octowej ze śledzi i konfiturę żurawinową. Mieszamy dokładnie do połączenia składników. Siekamy drobno rozmaryn i suszoną żurawinę i dodajemy do sosu. Śledzie marynowane w zalewie octowej kroimy na klika mniejszych kawałków, które dodajemy do sosu żurawinowego.

Komentarze

Podobne przepisy