Śledzie z jabłkiem i ogórkiem w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszne śledzie z słodkim jabłkiem, kwaśnym ogórkiem, pikantną cebulą w śmietanie.

Pozycja nie tylko na święta.

  • 2 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g filetów śledziowych,

    1 średniej wielkości jabłko,

    2 ogórki kiszone,

    cebula,

    pęczek koperku,

    3-4 łyżki śmietany,

    łyżka majonezu

Śledzie z jabłkiem i ogórkiem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z jabłkiem i ogórkiem w śmietanie w trakcie przygotowania 1. Śledzie moczymy przez 2 godziny w wodzie, aby usunąć namiar soli, w tym czasie wymieniamy wodę dwa razy. Odsączamy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.

    Jabłko obieramy ze skóry, wraz z ogórkiem ścieramy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w małą kosteczką. Dodajemy do śledzi wraz ze śmietaną, majonezem oraz posiekanym koperkiem. Mieszamy.
    Całość chłodzimy przez noc w lodówce, aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy