śledzie z musztardą

0 (0 ocen)

  • 20 min

element obowiązkowy rodzinnych spotkań i imprez

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg płatów śledziowych solonych a`la matias – moczymy 3-4h często zmieniając wodę
    1 cebula – kroimy w drobną kosteczkę, przelewany wrzącą wodą

    sos:
    4 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka majonezu
    2 łyżki musztardy francuskiej
    2 łyżki musztardy delikatesowej
    2 łyżki musztardy rosyjskiej
    1 łyżeczka curry madras łagodnej
    sól, pierz

Śledzie z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wyjmujemy z wody gdy osiągną najlepszy dla Nas smak, każdy płat kroimy na 3 kawałki. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą mieszamy, dodajemy cebulę, śledzie i delikatnie łączymy ze sobą całość. Wkładamy do słoika, zakręcamy i odstawiamy do lodówki na minimum 24h.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy