Śledzie z pastą serowo-jajeczną

0 (0 ocen)

Szybka i smaczna przystawka śledziowa na rodzinne spotkania i święta. Jajka w połączeniu ze śledziami smakują genialnie.

Składniki:

  • 2 płaty śledzi marynowanych
    3 jajka
    60 g sera
    1 cebula
    2 łyżki majonezu
    Pieprz
    Świeży koperek

Śledzie z pastą serowo-jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Jajka gotujemy na twardo, dwa z nich bardzo drobno siekamy, jedno zostawiamy do dekoracji. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę. W osobnej miseczce mieszamy pokrojone jajka, ser, cebulę oraz majonez. Doprawiamy pieprzem. Na talerzu układamy śledzie, obok pastę. Dekorujemy świeżo posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy