Śledzie z prawdziwkami

0 (0 ocen)

Smaczne śledzie ze skarbami lasu, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole.

Składniki:

  • 220 g śledzi a'la matias
    1 słoiczek prawdziwków (300ml)
    1 cebula
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1/4 szklanki przecieru pomidorowego
    3-5 ziarenek ziela angielskiego
    1 liść laurowy

Śledzie z prawdziwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie przez parę godzin. Wszystko zależy od stopnia nasolenia. Czasami trzeba odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni na oleju, dodać ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat i przecier pomidorowy. U mnie domowy. Zagotować. Przestudzić. Większe prawdziwki można pokroić. Śledzie podzielić na mniejsze części, tak na jeden kęs. Wszystko wymieszać i odstawić, najlepiej na noc, do lodówki. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy