Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Śledź lubi nas , a my jego tym bardziej :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 500 g solonych filetów śledziowych
    pół l mleka
    2 jabłka szara reneta
    2 szt czerwonej cebuli
    4 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy Dijon
    pęczek szczypiorku
    pieprz

Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z szarą renetą w majonezowo- musztardowym dresingiem 1. Filety śledziowe wymoczyłem w mleku kilka godzin. Pokroiłem w różne rozmiarowo kawałki. Jabłka pokroiłem po usunięciu gniazd nasiennych w kostkę wraz ze skórką.
    Cebulę pokroiłem w krążki. Majonez wymieszałem z musztardą . Szczypiorek posiekałem dość drobno. Tak przygotowane składniki delikatnie wymieszałem z sosem, cebulą i jabłkiem. Sałatkę posypałem szczypiorkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy