Śledziki w dipie z powideł śliwkowych

0 (0 ocen)

  • 30 min

przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • śledzie (marynowane) 5-6 filetów
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki powideł śliwkowych
    1 łyżka oliwy
    1 łyżka octu jabłkowego
    sól
    pieprz

    do dekoracji
    papryczka
    powidła


Śledziki w dipie z powideł śliwkowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę wymieszać z powidłami, doprawić do smaku octem, oliwą, solą i pieprzem.
    Rozłożyć dip w miseczce. Śledzie zwinąć w rolmopsy , można w nie włożyć cebulkę, spiąć wykałaczką.
    Ustawić rolmopsy w dipie, udekorować powidłami i papryczką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy