Śledziowy tatar

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 4 filety śledziowe
    5 marynowanych pieczarek
    2 strąki marynowanej papryki (bez skórki)
    4 korniszony
    Cebula
    Anchois
    Sok i skórka otarta z cytryny
    Pieprz
    Cukier
    Limonka
    2 łyżki oliwy
    2 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki posiekanego szczypiorku
    Kilka gałązek natki pietruszki

Śledziowy tatar - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekać drobno śledzie ,marynowane pieczarki ,korniszony ,anchois ,cebulę ,paprykę oraz jajko na twardo. Wymieszać składniki.
    Dodać skórkę z cytryny ,oliwę ,posiekany szczypiorek. Doprawić sokiem z cytryny ,pieprzem ,szczyptą cukru ,nakryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Tatar śledziowy podawać na chlebie wieloziarnistym ,przybrać półplasterkami limonki i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy