Ślimaczek na obiadek

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 40 min

ślimak, ślimak pokaż rogi. Weronika kocha małe zwierzątka z ślimaczka zawsze chętnie zjada.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 sztuka filet z ryby bez ości
    1 sztuka ziemniak
    1 łyżeczka masło
    koperek
    1 sztuka marchewka
    2-3 listki sałatka
    malutka szczypta gałka muszkatołowa mielona

Ślimaczek na obiadek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet opłukać osuszyć papierowym ręcznikiem i ugotować na parze ok. 15-20 minut. Ziemniaka i marchew obrać opłukać i ugotować warzywa do miękkości. Ugotowanego ziemniaka rozgnieść na papkę z 1 łyżeczka masła i świeżo posiekanym koperkiem (koperek tak do smaku). Marchew rozgnieść w drugiej miseczce można dodać również troszkę masełka i ociupinkę gałki muszkatołowej. Sałatę wypłukać i porwać na mniejsze kawałki. Sałatkę ułożyć na talerzu. Nad sałatką położyć rybę. Z ziemniaków i marchewki zrobić muszelkę ślimaka oraz główkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy