SLIMACZKI DO ROSOŁU LUB ZUPY JARZYNOWEJ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

ciekawa odmiana podania zupy

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto nalesnikowe
    z mąki, jajka,szczypty soli i suszonego koperku oraz piwa

Slimaczki do rosołu lub zupy jarzynowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ZROBIĆ CIASTO NALESNIKOWE
    Z MĄKI,
    JAJKA,
    SZCZYPTY SOLI,
    SUSZONEGO KOPERKU
    I PIWA.
    USMAŻYĆ I OD RAZU ZROLOWAĆ SCISŁO.
    ZAWINĄĆ W FOLIĘ ALUMINIOWĄ JAK CUKIEREK. WŁOŻYĆ DO LODÓWKI.
    NASTĘPNIE ROLADKI POKROIĆ POD SKOSEM NA GRUBSZE PLASTERKI I DODAĆ DO ZUPY.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy