Ślimaczki wypełnione po brzegi szynką, serkiem i cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka w przygotowaniu przekąska, wypełniona po brzegi ulubionymi składnikami.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto na pizzę
    80 g szynki szwarcwaldzkiej
    100 g serka kremowego ze szczypiorkiem
    1 mała cukinia
    1 mała cebulka

Ślimaczki wypełnione po brzegi szynką, serkiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na pizzę rozwinąć.
  • 2. Posmarować serkiem.
  • 3. Na serku ułożyć szynkę, plaster obok plastra.
  • 4. Cukinię umyć, odciąć końcówki. Obieraczką do warzyw pociąć wzdłuż na cienkie, długie plastry. Plastry ułożyć jeden obok drugiego na szynce.
  • 5. Cebulkę obrać, pokroić w krążki. Ułożyć na cukinii.
  • 6. Ciasto na pizzę zwinąć w rulon wzdłuż dłuższego boku.
  • 7. Pokroić na 12 równych części.
  • 8. Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 9. Piec w 180 stopniach ok 20 - 25 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy