ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SZYNKÓWKĄ I SEREM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciasto francuskie możemy wykorzystać na wiele sposobów. Jest niezawodne, gdy z wizytą przyjdą nam niespodziewani goście. Wystarczy kilka dodatków i możemy z niego wyczarować w kilka chwil wspaniałe przysmaki. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie – od wytrawnych dań aż po słodkie.

  • 30 min

Składniki:

  • - opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - mały koncentrat pomidorowy lub sos pomidorowy
    - 20 dag szynkówki
    - 20 dag tartego sera
    - zioła prowansalskie

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynkówką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozwiń ciasto francuskie.
  • 2. Posmaruj ciasto koncentratem, ułóż plastry szynkówki, posyp tartym serem i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Zwiń ciasno ciasto w rulon i potnij na ok 2 cm ślimaczki.
  • 4. Piecz 20 min w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy