Śliwka w schabie otulona boczkiem

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dodatek śliwki powoduję że schab nabiera walory smakowe i jest soczysty. Tak niewiele nam potrzeba do zrobienia pysznych roladek.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg schabu
    • Kilka plastrów boczku wędzonego
    • Kilka suszonych śliwek
    • Pieprz
    • Sól

Śliwka w schabie otulona boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy plastry i rozbijamy.
  • schab 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • śliwka 3. Na schabie układamy kilka śliwek suszonych.
  • roladki 4. Zawijamy roladki.
  • boczek 5. Otulamy boczkiem.
  • roladki 6. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy roladki.
  • 7. Zapiekamy w piekarniku 30 minut 180˚C.
  • roladki 8. Roladki gotowe.
    Smacznego.

Porady

Można również zrobić do roladek np. sos paprykowy, pomidorowy i roladki w nim zanurzyć.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy