Biszkopt z kremem z białej czekolady

0 (0 ocen)

Ciasto robi się szybko i jest bardzo łatwe w wykonaniu - a jak zachwyca lekkością i smakiem!

Składniki:

  • Biszkopt
    7 jajek
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    7 łyżek oleju
    proszek do pieczenia
    kakao lub starta czekolada do posypania

    Masa
    ½ śmietany łaciatej 30%
    4 śnieżki małe lub 2 duże
    1,5 białej czekolady
    2 paczki wiórek kokosowych



Biszkopt z kremem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Po upieczeniu biszkoptu przekroić go na pół.
    Śmietanę lekko podgrzać i rozpuścić w niej białą czekoladę.
    Gdy wystygnie wsypać śnieżkę i ubić ją.
    Na koniec dodać wiórki. Ciasto posypać starą czekoladą.
  • 2. Układanie:
    Biszkopt-masa-biszkot-masa

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie
tort