Słodka pianka z biszkoptem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt czekoladowy:
Białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na sztywno. Na koniec dodawać stopniowo żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao.Dodać do masy jajecznej i dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem. piec ok 25 min w temp. 180 stopni. Ostudzony biszkopt przeciąć wzdłuż na pół.
Krem cytrynowy:
Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody. 0,5l śmietanki ubić na sztywno z śmietan-fixem. Tężejącą galaretkę dodać do ubitej śmietanki i wymieszać. Wyłożyć na biszkopt i przykryć drugą częścią.
Krem truskawkowy:
Zrobić identycznie jak krem cytrynowy i wyłożyć na biszkopt.
Udekorować startą na tarce białą i mleczną czekoladą :)
Komentarze