Słodka przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować mleko z cukrem waniliowym,wsypać kaszkę,wymieszać,zmniejszyć ogień,gotować aż zgęstnieje.Powinna być gęsta,aby po schłodzeniu można z niej wyciąć krążek.Ugotowaną kaszkę przełożyć na głęboki talerz do wysokości około 2-3cm.Kaszkę odstawić,aby ostygła.Z kaszki wyciąć dwa krążki(wycinarką lub szklanką).
2.Owoce umyć,wykroić z nich plastry.Na talerzu ułożyć plaster nektarynki,na nim krążek kaszki manny,ponownie plaster nektarynki,następnie plaster gruszki,krążek kaszy manny,plaster nektarynki.Udekorować kawałkami gruszki i nektarynki oraz owocami suszonej żurawiny.Polać płynnym miodem lub syropem klonowym.Przekąskę można przygotować wcześniej.
Komentarze