Słodki kapelusik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować ciasto:margarynę roztopić przestudzić . Jajka ubić na parze na puszystą pianę z cukrem dodać rozpuszczoną margarynę wsypać makę i utrzeć na jednolitą masę .
Wylać na wyłożoną pergaminem tortownicę o średnicy 24 cm ,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180* i piec 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto przestudzić .
2.Nadzienie: Truskawki myjemy ,oczyszczamy z szypułek osuszamy,śmietane kremówkę ubijamy na sztywno dodajac puder i śmietan fiks .
Ostudzone ciasto przekroić na 3 równe placki. Na spodzie ciasta wyłożyć połowę masy ułożyć na śmietanię truskawki ściśle obok siebie,na to znów ciasto i resztę masy i znów truskawki,przykryć trzecim plackiem.
3.Wstawić do lodówki na 1 godzinę przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować truskawkami.
Komentarze