Słodkie placuszki wegańskie z gruszkami, kokosem i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pachnące i pyszne placuszki, znakomicie nadają się na deser lub śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 soczyste gruszki
    1,5 szklanki mleka sojowego
    pół szklanki mąki pszennej
    3 łyżki rodzynek
    3 łyżki wiórków kokosowych
    3 łyżki cukru pudru
    olej ryżowy do smażenia

Słodkie placuszki wegańskie z gruszkami, kokosem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mleko mieszamy z mąką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany, jeśli jest za luźne dodajemy mąki, do ciasta dodajemy obrane i pokrojone w kostkę gruszki, rodzynki, cukier i wiórki kokosowe. olej rozgrzewamy na patelni i smażymy rumiane placuszki

Porady

Placuszki możemy podać posypane cukrem pudrem, ale i bez tego są wystarczająco słodkie

Komentarze

Podobne przepisy