Słodkie rendez-vous

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy poczęstowałam nim gości, byli zachwyceni.

Składniki:

  • 2 duże op. herbatników
    30 dag pokrojonych truskawek
    zagęszczone mleko krówkowe
    op. płatków migdałów
    50 ml amaretto
    3/4 szkl. espresso

    Krem:
    budyń waniliowy bez cukru
    1 i 1/3 szkl. mleka
    1/2 szkl. cukru
    1 szkl. kremówki

Słodkie rendez-vous - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krem: budyń rozpuszczamy w 8 łyżkach mleka, resztę zagotowujemy z cukrem. Wlewamy budyń. Zagotowujemy i studzimy. Kremówkę ubijamy, stopniowo dodając budyń.
  • 2. Herbatniki skrapiamy kawą i amaretto. Na blasze (25x30 cm) układamy na
    przemian warstwy herbatników i kremu. Co drugą polewamy mlekiem i posypujemy migdałami. Dekorujemy owocami. Schładzamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy