Słodkie_walentynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiej dodaj żółtka, cukier puder sól oraz masło. Dokładnie
wyrób ciasto. Gotowe ciasto zawiń w folie i włóż do lodówki na ok 2
godziny. Po tym czasie wyciągnij ciasto i partiami(bo tak wygodniej)
wałkuj na grubość ok 3 mm i wylepiaj nim specjalne foremki na tartinki.
Ustawiamy ciasto na blasze, nakłuwamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni
ok 15 minut. Ciepłe od razu wyciągnąć z foremek!
2.Przygotuj galaretkę według przepisu i odstaw w zimne miejsce. Budyń
ugotuj według instrukcji. Po przestudzeniu budyń nałóż do zimnych
tartinek. Owoce maczaj w prawie stężałej galaretce i ustawiaj na
budyniu.
Porady
NAJLEPSZE LATEM Z TRUSKAWKAMI, JAGODAMI I MALINAMI
Komentarze