Zdrowe i niskokaloryczne pyszne słodko kwaśne ciasto.
20 min
Dla 10 osób
Składniki:
Składniki na formę 20 cm:
-150 g kaszy jaglanej
-2 dojrzałe banany
-3 szt. kiwi
-100 g twarogu chudego (lub 200 g białka jaj)
+2 kostki startej gorzkiej czekolady do posypania
Słodko-kwaśna tarta jaglana z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną gotujemy. Polecam swoje wskazówki.
2. Ostudzoną kaszę wrzucamy do blendera/melaksera, dodajemy pokrojone w plastry banany, jedno kiwi, twaróg/białka jaj (możecie wedle uznania dosłodzić) i miksujemy wszystko na jednolitą masę.
3. Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pozostałe 2 szt. kiwi kroimy w talarki i wciskamy w ciasto. Pieczemy 45 min. 180 stopni. Po upieczeniu możecie posypać startą czekoladą.
Komentarze