Słodko-kwaśne skrzydełka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Po prostu smaczne!

  • 2 godz.

Składniki:

  • 800 g skrzydełek
    6 łyżek ketchupu
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    1 łyżka miodu
    papryka słodka w proszku
    panierka do kurczaka Kamis
    olej

Słodko-kwaśne skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka myjemy, dokładnie osuszamy, wkładamy do miski.
  • 2. Do mięsa dodajemy ketchup, musztardę, sos sojowy, miód, paprykę. Mieszamy i odstawiamy na godzinę.
  • 3. Wkładamy na wysmarowaną oleję patelnię, posypujemy lekko panierką.
  • 4. Pieczemy w w piekarniku (200 stopni) około 35 minut. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy