Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pieczona kukurydza, pachnąca masłem, w słodko-ostrych przyprawach.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kukurydza - 5 kolb
    Masło - 100g
    Syrop klonowy - 1 łyżka
    Chilli grys - 1 łyżeczka
    Papryka wędzona - 1 łyżeczka
    Pomidory suszone w proszku - 1 łyżeczka

Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodko ostre pieczone kolby kukurydzy 1. Kolby obieramy (można odciąć końcówki), myjemy i suszymy.

    Masło roztapiany i łączymy z syropem klonowym i wszystkimi przyprawami.

    Kukurydze wkładamy do folii i polewamy sosem maślanym.

    Pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.
    Podajemy gorące!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy