Słodko-ostre śledzie z ananasem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Śledzie z ananasem i ostrą papryczką. Świetne połączenie smaków!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filety śledziowe solone a'la Matjas - 2 podwójne płaty
    Ananas świeży lub z puszki - 2 plastry
    Papryczka ostra (u mnie chilli) - 2szt
    Sos słodko-ostry - 2 łyżki
    Pieprz do smaku

Słodko-ostre śledzie z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodko-ostre śledzie z ananasem 1. Śledzie i ananasa kroimy na mniejsze kawałki. Papryczki kroimy w plasterki. Użyłam papryki czerwonej i zielonej - ładnie się komponują kolorystycznie z ananasem.

    Dodajemy sos słodko-ostry i pieprzymy do smaku. Najlepsze są następnego dnia, po przegryzieniu.

Porady

Śledzie można urozmaicić dodając sos słodko-ostry z kolendrą lub śliwką (w sprzedaży jest mnóstwo wariantów)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy