Słoneczne zawijaski z masą twarogowo-szpinakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• z mąki, wody, mleka, szczypty soli i kurkumy zrób ciasto na naleśniki,
• usmaż naleśniki,
2.• cebule obierz, z papryki usuń gniazdo nasienne,
• umyj zieleninę i warzywa
• pokrój warzywa w kostkę, szczypior posiekaj,
• na rozgrzanej oliwie z rumień cebulę,
• dodaj paprykę i chwilę smaż,
• następnie dodaj szczypior i szpinak oraz oberwane listki tymianku,
• chwilę mieszaj i przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową,
• odstaw aż ostygnie,
3.• zawartość patelni zmiksuj na gładką masę z twarogiem i cytryną,
• dopraw do smaku solą i pieprzem,
• dodaj do masy słonecznik, wymieszaj
4.• na każdym naleśniku rozsmaruj porcje masy,
• zwiń naleśniki, a następnie pokrój je na cztery kawałki
Komentarze