Smaczne, aromatyczne faszerowane jajka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, smaczne nadziewane jajka ugotowane na twardo, nadzienie z twarogu,suszonych pomidorów doskonale smakuje z jajkami.......SMACZNEGO!!!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 12 sztuk "M", twaróg śmietankowy 20 dag, pomidory suszone w oleju 2 sztuki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, sól 3/4 łyżeczki, olej z pomidorów 3-4 łyżki, szczypiorek 2 pęczki

Smaczne, aromatyczne faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • aromatyczne faszerowane jajka 1. Jajka ugotować na twardo, w zimnej wodzie ostudzić i obrać ze skorupek.

    Jajka przekroić wzdłuż na połowę i delikatnie wyjąc żółtka do miski.

    Dodać twaróg śmietankowy, drobno posiekane suszone pomidory z zalewy olejowej, dodać mielony pieprz, sól, widelcem wszystko rozgnieść -połączyć składniki, wlać olej z pomidorów tyle, aby nadzienie nie było za suche.

    Czubatą łyżeczką nadziewać połówki pustych jajek, układać na talerzu i posypać obficie posiekanym szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy