Smalczyk z boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszny smalczyk z wędzonego bekonu ze szczyptą chilli i cebulką, doskonały do pieczywa w towarzystwie ogórków konserwowych.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g wędzonego bekonu z tłuszczykiem
    1 cebula
    ½ łyżeczki chilli w płatkach
    sól do smaku

Smalczyk z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smalczyk 1. Bekon kroimy w małą kostkę i na rozgrzanej patelni podsmażamy do wytopienia się tłuszczu. Następnie dodajemy drobno pokrojoną cebulę, chilli w płatkach i sól. Mieszamy, trzymamy jeszcze 2 minuty na ogniu. Zdejmujemy z gazu. Przekładamy do słoiczka. Czekamy aż ostygnie. Gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Komentarze

Podobne przepisy