Smalec

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny smalec z mìęsem i przyprawami

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mielonej słoniny
    30 dag mięsa mielonego wieprzowego
    2 szt. cebuli
    Sól
    Pieprz
    Majeranek

Smalec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i słoninę wytapiamy na patelni aż zacznie się rumienić. Dodajemy cebule pokrojone w drobną kostkę i jeszcze chwilę wszystko razem topimy. Dodajemy pieprz i sól do smaku oraz majeranek. Przelewamy do miseczki lub słoika i czekamy aż wystygnie.

Porady

Topimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy