Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smarowidło z makreli, ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • makrela wędzona 1 szt. duża
    jajka kurze 2 szt.
    szczypior z cebulką dymką 1 pęczek
    majonez 1 łyżka
    musztarda 1 łyżeczka
    pieprz ziołowy do smaku
    sól do smaku

Smarowidło z makreli wędzonej, jajek i szczypioru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry i ości, ugniatamy widelcem. Szczypior razem z cebulkami myjemy, osuszamy i drobno kroimy, dodajemy do rozdrobnionej ryby. Jajka gotujemy na twardo 8 minut w 100 stopniach Celsjusza, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno kroimy. Drobno pokrojone jajka dodajemy do miseczki z rybą i szczypiorem, majonez, musztardę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą i jeszcze rozgniatamy widelcem, mieszamy. Tak gotową pastę przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny żeby składniki przeszły smakiem.


    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy