Smażona panierowana mozzarella

0 (0 ocen)

Smażona panierowana mozzarella to bardzo proste i smaczne jedzonko. W sam raz na kolację czy też lekki obiad.

Składniki:

  • 1 duża kulka wędzonej mozzarelli
    1 jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
    dodakowo warzywa u mnie : mizuna, pomidor, suszone pomidory i cebulka konserwowa

Smażona panierowana mozzarella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę pokroić w plastry. Następnie dobrze ją zapanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać od razu w towarzystwie ulubionych warzyw. Ja podałam z mizuną, pomidorem, suszonymi pomidorami i marynowaną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy