Smażone kanie a'la schabowy

0 (0 ocen)

Pyszny grzybowy kotlecki lepszy nawet niż tradycyjny schabowy.

Składniki:

  • 9 dużych rozwiniętych kapeluszy czubajki kani
    4 jajka
    sól
    pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

Smażone kanie a'la schabowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze kani posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić na godzinkę. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Kanie panierować w jajku oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam z sałatką z mieszanki sałat i pomidorków koktajlowych.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy