Smażony makaron

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem młodą mamą. Wychowuję córeczkę i zajmuję się domem. Dużo czasu spędzam w kuchni. Najwięcej przyjemności sprawia mi pieczenie ciast, a także przygotowywanie szybkich dań.

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    20 dag makaronu świderki
    15 dag mięsa wieprzowego
    4 cebule
    mąka
    sól, pieprz
    tłuszcz do smażenia
    pomidor do dekoracji

Smażony makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i mięso drobno kroimy. Mięso obtaczamy w mące i podsmażamy.
  • 2. W osobnym naczyniu smażymy cebulę na złoty kolor. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz mięso.
  • 3. Makaron gotujemy, odcedzamy i przekładamy na patelnię. Smażymy z mięsem i cebulą ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dekorujemy
    cząstkami pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy