Jestem młodą mamą. Wychowuję córeczkę i zajmuję się domem. Dużo czasu spędzam w kuchni. Najwięcej przyjemności sprawia mi pieczenie ciast, a także przygotowywanie szybkich dań.
Składniki:
Na 3 porcje:
20 dag makaronu świderki
15 dag mięsa wieprzowego
4 cebule
mąka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
pomidor do dekoracji
Smażony makaron - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule i mięso drobno kroimy. Mięso obtaczamy w mące i podsmażamy.
2.W osobnym naczyniu smażymy cebulę na złoty kolor. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu oraz mięso.
3.Makaron gotujemy, odcedzamy i przekładamy na patelnię. Smażymy z mięsem i cebulą ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Dekorujemy
cząstkami pomidora.
Komentarze