Smerfne ciacho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt : białka ubić na sztywno dodać cukier dalej ubijać. Do białek dodać wszystkie żółtka ubijajac dalej na małych obrotach dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia dodać barwnik według uznania . Piec 35 min w 180°C.
Masa budyniowa: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym . W 1 szklance mleka rozrobić mąki i wlać do gotujacego mleka . Mieszać energicznie o powstania budyniu. Wystudzic.
Margarynę utrzeć i dodawać po 1 łyżce ostudzonego budyniu. Pod koniec dodać barwnik według uznania.
Biszkopt wysmarowac masą ułożyć owoce i zalać galaretkami zrobionymi według przepisu na opakowaniu. Smacznego.
Porady
Dla kwasowości ciasta można do masy dodać sok z połowy cytryny oraz posmarować biszkopt dżemem.wiśniowym
Komentarze