Śmietankowo-serowe kokardki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Ulubione danie dla pochłaniaczy makaronu!

  • 40 min

Składniki:

  • -opakowanie makaronu kokardki
    -200 ml śmietany 18 %
    -2 trójkąty serka topionego z szynką
    -opakowanie warzyw na patelnię
    -olej do smażenia
    -pieprz, sól, curry, czosnek mielony do smaku

Śmietankowo-serowe kokardki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W osolonej wodzie gotujemy makaron na "al dente". Odcedzamy i odstawiamy by obciekł z wody. Na rozgrzanym olej wrzucamy rozmrożone warzywa na patelnię. Gdy już będą miękkie, wlewamy śmietanę. Następnie wrzucamy 2 trójkąty serka topionego. Czekamy aż się dokładnie rozpuszczą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry oraz czosnkiem mielonym. Na koniec na patelnię wrzucamy makaron- wszystko dokładnie mieszamy i podgrzewamy. Najlepiej podawać udekorowane listkami świeżej bazylii. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy