Śmietanowiec z czekoladą w plastrach pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomarańcze obierz ze skórki pokrój na plasterki,usuń pestki,czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Foremkę keksową 12x30 wyłóż folią spożywczą na dnie i przy ściankach foremki ułóż plasterki pomarańczy.
2.Galaretki rozpuść w wrzącej wodzie,ostudź,gdy galaretka zacznie tężeć zmiksuj ją powoli wlewając śmietanę z cukrem waniliowym,na koniec dodaj startą czekoladę i delikatnie wymieszaj łyżką.
Połowę musu wyłóż do foremki na środku ułóż 6 biszkoptów skropionych sokiem pomarańczowym,
Na biszkopty wyłóż pozostałą część musu,wyrównaj i przykryj pozostałymi biszkoptami skropionymi sokiem pomarańczowym.
Chłodź w lodówce około 3-4 godzin
Przed podaniem deser wyłóż na talerz usuń folię i pokrój .
Komentarze