ŚMIETANOWIEC Z TRUSKAWKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny śmietanowiec na zimno. Prosty i szybki. :)

  • 30 min

Składniki:

  • 330 g śmietanki 30%,
    około 400 g serku homogenizowanego,
    około 1/2 szklanki cukru pudru,
    250 g truskawek,
    opakowanie podłużnych biszkoptów,
    3 łyżki żelatyny,
    50 g płatków migdałów.

Śmietanowiec z truskawkami i płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić, dodać cukier puder, serek homogenizowany, wymieszać mikserem.
    Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody, ostudzić i dodać do masy.
    Tortownicę (o średnicy 21 cm.) wyłożyć lekko zwilżonymi biszkoptami (u mnie nie były na całym podłożu, ale można użyć więcej - jak, kto lubi), wylać masę serową, powkładać połówki truskawek.
    Włożyć do lodówki, jak stężeje, posypać płatkami migdałów.

Porady

Można użyć innych owoców oraz w większej ilości - w zależności od gustów. :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy