330 g śmietanki 30%,
około 400 g serku homogenizowanego,
około 1/2 szklanki cukru pudru,
250 g truskawek,
opakowanie podłużnych biszkoptów,
3 łyżki żelatyny,
50 g płatków migdałów.
Śmietanowiec z truskawkami i płatkami migdałów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę ubić, dodać cukier puder, serek homogenizowany, wymieszać mikserem.
Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody, ostudzić i dodać do masy.
Tortownicę (o średnicy 21 cm.) wyłożyć lekko zwilżonymi biszkoptami (u mnie nie były na całym podłożu, ale można użyć więcej - jak, kto lubi), wylać masę serową, powkładać połówki truskawek.
Włożyć do lodówki, jak stężeje, posypać płatkami migdałów.
Porady
Można użyć innych owoców oraz w większej ilości - w zależności od gustów. :)
Komentarze