Na tak przygotowanie śniadanie skusi się nawet mały niejadek.
Składniki:
1 parówka z dużą zawartością mięsa
1 rzodkiewka
1/3 ogórka sałatkowego
ćwierć czerwonej papryki
gałązka szczypiorku
1/2 kromki chleba
1/2 plastra sera żółtego z warzywami
ketchup łagodny dla dzieci
Śniadanie dla malucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Parówkę wkładamy do wrzątku , gotujemy 3-4 min.
Kroimy w plasterki.
2.Warzywa myjemy , ogórka obieramy.
Rzodkiewkę kroimy w plasterki , ogórka w słupki , paprykę w jeden grubszy plasterek i parę cieniutkich pasków.
Szczypiorek przekrawamy na parę części.
Chleb smarujemy ketchupem , układamy ser wycinamy krążek np. literatką.
3.Na talerzu układamy kwiatek.
Łodygę oraz środek z plasterków parówek , płatki z rzodkiewki.
Listek z papryki.
Trawę z pasków ogórka oraz szczypiorku.
Słońce z krążka chleba oraz pasków papryki.
Komentarze