Śniadaniowa pasta jajeczna z rzeżuchą

0 (0 ocen)

Smaczna pasta jajeczna na każde śniadanie. Można z powodzeniem pastę podać np.na świąteczne Wielkanocne śniadanie, bo jest lekka i delikatna.

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    3-4 łyżki majonezu Winiary
    duży pęczek wyrośniętej rzeżuchy
    sól morska
    pieprz świeżo mielony
    szczypta papryki ostrej

Śniadaniowa pasta jajeczna z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z rzeżuchą 1. Ugotowane i obrane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy.
    Świeżą rzeżuchę zetnij ,posiekaj i dodaj do reszty składników. Całość wymieszaj z majonezem i dopraw do smaku. Tak przygotowaną pasta smarujemy pieczywo.

Komentarze

Podobne przepisy