Śniadaniowa sałatka owsiano-bakaliowa z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 10 min

Propozycja na pyszne i zdrowe śniadanko.

  • 10 min

Składniki:

  • płatki owsiane 6 łyżek
    orzechy włoskie posiekane 3 łyżki
    rodzynki 1.5 łyżki
    pestki dyni 1 łyżka
    serek wiejski 150 g czyli 1 opakowanie
    jabłko drobno starte na tarce 0.5 sztuki
    syrop klonowy lub płynny miód 1 łyżeczka

Śniadaniowa sałatka owsiano-bakaliowa z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej wieczorem zalać 5 łyżek płatków owsianych kilkoma łyzkami przegotowanej wody (jedna łyżka płatków niemoczonych pozostaje do rana). Jesli użyjemy płatków górskich błyskawicznych, to wystarczy zrobic to rano.
  • 2. Osączyć płatki owsiane z wody.
  • 3. Wymieszac płatki z łyżką niemoczonych płatków owsianych, dodać rodzynki, orzechy włoskie, pestki dyni, startą połówkę jabłka, syrop klonowy oraz serek wiejski osączony ze smietanki/mleka (z płynu). Dokładnie wymieszać.
  • 4. Smacznego!!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy