Śniadaniowe łódki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Gotowe łódeczki posypujemy szczypiorkiem. Podajemy. To pomysłowe śniadanie dla małych lub większych niejadków. Łódki zjadamy do chleba. Stanowią smaczny i zdrowy posiłek.Moja Kasia Zaczyna jeść je zawsze od żagla.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na dwie łódki:
    • Około 80 dag sera białego,
    • Jeden dość duży ogórek gruntowy,
    • 2-3 rzodkiewki,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • Szczypiorek do posypania,
    • 4 plasterki sera żółtego ( u mnie gouda z ziołami),
    • 2 patyczki do szaszłyków,
    • 1 łyżka słodkiej śmietanki

Śniadaniowe łódki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek przekrawamy na połowę. Wydrążamy środek i kroimy go w kostkę.
    Serek rozrabiamy ze śmietanką. Dokładamy do niego pokrojone ogórki oraz startą na tarce o grubych oczkach rzodkiewkę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku
  • 2. Gotowym farszem twarogowym wypełniamy ogórki.
    Z sera żółtego wykonujemy żagle. Składamy po dwa plasterki Delikatnie ścinamy u góry. Nabijamy na patyczek i wbijamy w ogórka formując żagiel.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy