Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Chrupiące tosty z kremowym szpinakiem, wędzonym łososiem i jajkiem sadzonym, Syte śniadanie !

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki : ( 2 porcje )
    4 kromki chleba,
    1 opakowanie łosoś wędzony na zimno plastry 4 szt,
    1 mała cebula,
    2 ząbki czosnku,
    olej,
    300g świeżego szpinaku,
    150ml śmietanki 30%,
    sól,
    pieprz,
    2 jajka.

Śniadaniowe tosty ze szpinakiem i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzej olej. Dodaj drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmaż chwilę. Wrzuć szpinak i delikatnie wymieszaj całość. Wlej śmietankę i gotuj na wolnym ogniu aż sos stanie się gęsty. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

    Przygotuj jajka sadzone. Na patelni rozgrzej olej. Wbij jajka i smaż.
  • 2. Chleb podsmaż na suchej patelni. Na każdą kromkę połóż gorący szpinak w sosie. Połóż plasterki łososia. Całość przykryj drugą kromką. Na górze ułóż jajko sadzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy