Śniadaniowy omlet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej.
Cebulę i boczek kroimy w drobną kostkę.
Wrzucamy na patelnię dodajemy pół łyżeczki oregano i ziół prowansalskich.
Smażymy aż cebula się zeszkli a boczek lekko przyrumieni.
Pomidorki kroimy na połówki i wrzucamy na patelnię.
Smażymy ok. 2 min po czym wrzucamy skorki chleba porwane w kostkę.
Podsmażamy następne 2 min.
Jajka wbijamy do miski i mieszamy widelcem.
Wlewamy do reszty. Doprawiamy solą, pieprzem i resztą ziół.
Czekamy chwilę po czym posypujemy startym cheddarem.
Zmiejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajko się zetnie.
Przekładamy na talerz i zajadamy.
Komentarze