SNIKERS

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Te ciasto jeść dopiero następnego dnia

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka: 6 łyżek
    - cukier: 6 łyżek
    - jajka: 6 sztuk
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 1 łyżka
    - masa krówkowa gotowa: 1 sztuka
    - orzechy włoskie: 200 gramów
    - budyń śmietankowy: 1 sztuka
    - mleko nie całe: 0.5 szklanki
    - cukier: 2 łyżki

Snikers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT
    Białka oddzielić od żółtek.
    Ubić pianę z białek z cukrem, dodając żółtka i proszek wymieszany z mąką, delikatnie wymieszać.
    Piec w 175 stop. przez 20 minut.
  • 2. KREM
    Budyń ugotować z cukrem w nieco mniejszej ilości mleka, niż podano w przepisie na opakowaniu.
    Masa krówkowa.
    Biszkopt przekroić na 2 części. Na pierwszą część biszkoptu nałożyć krem budyniowy , przykryć drugą częścią biszkoptu. Na ciasto wyłożyć masę krówkową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy