Sodziakowe racuchy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z jabłkową niespodzianką..

  • 30 min

Składniki:

  • zsiadłe mleko 1 szkl
    jajko 1-2 szt
    cukier waniliowy 1 op
    soda 1 łyżeczka
    mąka ok1 1/2 szkl
    jabłka 2-3 szt
    cukier puder
    cynamon
    olej

Sodziakowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mleka dodać mąkę, cukier waniliowy i wbić jajko. Wymieszać albo zmiksować by powstała dość gęsta, gładka masa. Jabłka obrać pokroić w plasterki. Można oprószyć cynamonem. Nabierać niewielkie ilości ciasta łyżką kłaść na rozgrzany tłuszcz, na cieście układać plasterki jabłek, zasmarować ciastem i przewrócić na drugą stronę. Racuszki smażymy z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy